عملیات مورد توجه در روز هجدهم جوجه کشی

عملیات مورد توجه در روز هجدهم جوجه کشی

سه روز قبل از خروج جوجه ‌ها از تخم ، عمليات چرخش تخم ها داخل دستگاه جوجه کشی بايد قطع گردد ، لذا روز 18 تخم های پرندگان را بر روی توری پلاستيکی (سبد هچ) بچينيد و دستگاه را روشن کنيد و چنانچه تا يک ساعت دمای دستگاه به 5/37 درجه سانتيگراد نرسيد، نسبت به تنظيم مجدد دما اقدام نماييد.

لطفا به این مورد توجه داشته بلشید که در مواقع اضطراری درب دستگاه را باز کنید ، زيرا باز نمودن بی‌ دليل دستگاه باعث خشک شدن پوسته تخم و کاهش بازدهی دستگاه میگردد . توجه داشته باشيد باز شدن درب دستگاه حتی يک مرتبه در سه روز آخر باعث کم شدن بازدهی دستگاه می‌گردد. خروج جوجه‌ ها تا بيست و سوم ادامه خواهد داشت. توجه به اين نکته مهم است که فاصله المنت تا سقف دستگاه بايد حدود 2 الی 3 سانتيمتر بوده و به تخم مرغ‌ ها نزديک نباشد.

فرآيند هچری کامل، 10 تا 20 ساعت به طول می انجامد . نگران زمان هچری نباشيد زيرا به نوع جوجه بستگی دارد زمانيکه جوجه با موفقيت تخم را ترک می کند ، تا زمانيکه پرهايش خشک شود در دستگاه باقی می ماند در اين حالت تهويه بايد افزايش يابد . زمانيکه بيشتر از 90 درصد جوجه ها خشک شده اند ، بايد آن ها را خارج کرد . اگر جوجه ها مدت زمان بيشتری در دستگاه باقی بمانند کمبود آب پيدا می کنند . جوجه ها را به مکان گرمی انتقال دهيد و به آن ها آب و غذا بدهيد.

تخم هايی که از زمان پيش بينی شده ، بيشتر از يک روز باز نشده باقی بمانند بايد دور انداخته شوند . کمک به جوجه ها برای خروج از تخم معمولا موفقيت آميز نمی باشد . جوجه هايی که برای خروج از تخم ضعيف هستند زنده نمی مانند يا بعد از خروج رشد نمی کنند حتی اگر به آنها کمک کنيد . از تخم جوجه های ضعيف برای جوجه کشی استفاده نکنيد زيرا اين نقص خود را به نسل بعد هم منتقل می کنند.



2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

دم شما گرم استاد

درود بر شما، موفق باشید.