پرورش قناری و شرایط و محل نگهداری از

پرورش قناری و شرایط و محل نگهداری از آن

پرورش قناری و نگهداری از آن در خانه

قناری پرنده ای است که با سر دادن آوازهای موزون و خوش آهنگ  و به خاطر رنگ های زیبا و محسور کننده اش، جایگاه ویژه ای در بین عموم مردم دارد. شاید در بین شما افراد زیادی باشند که علاقه مند به نگهداری و پرورش از این پرنده زیبا باشند. در این مقاله سعی شده است، بهترین روش تکثیر و پرورش قناری نر و ماده را به شما آموزش دهیم.

رعایت نکات و موارد بسیار مهم ، قبل از خرید قناری

موضوعی که در نگهداری و جوجه کشی از این پرنده زیبا بیشتر اهمیت دارد، سلامت و سرزنده بودن آنهاست که در هنگام خرید بیشتر از هر چیزی باید به آن توجه کنید. یک قناری خوب و سالم باید این خصوصیات را داشته باشد:

  • پر نشاط و پر تحرک باشد نه اینکه در گوشه ای از قفس کز کند.
  • پرهایش درخشان و براق باشد.
  • چشمان تیز و پر نوری داشته باشد.
  • بیقرار باشد و آواز خوشی سر دهد.
  • فضله پرنده شل نباشد و رنگ های غیر طبیعی نداشته باشد( سیاه/ سفید و سفت)
  • تعادل برای نشستن روی میله
  • جناخ سینه اش بیرون نزده باشد.
  • هیچ یک از اعضای بدنش نقص و پاهایش لنگی نداشته باشد.

اصول پرورش و نگهداری از قناری

زمانی که قناری را خریداری کردید، طبیعتا قفس مخصوصی هم برای نگهداری از آن باید تهیه کنید. در کنار قفس به فکر تهیه یک لانه برای قناری خود باشید چرا که اگر روزی قصد جوجه گیری از آنها را داشته باشید برای جفتگیری به آن احتیاج خواهید داشت همچنین در داخل قفس مقداری چوب و علف خشک و تکه های کاغذ بگذارید.

تغذیه: غذای مورد علاقه قناری ها تخم کتان است ولی در کنار آن باید دانه های دیگری از قبیل شاهدانه، تخم شلغم، ارزن، تخم کاهو،بلغور و سایر دانه ها را در اختیارشان قرار دهید. مخلوطی از آرد سوخاری با شیر و تخم مرغ هم در طول هفته و در بین وعده های غذایی احتیاجات پرنده را از نظر جسمی ، سلامت، عدم بیماری و بسیاری از موارد دیگر  برآورد می کند. خوراندن برخی از سبزیجات  ومیوه های فصلی هم در تغذیه قناری اهمیت ویژه ای دارد.

دستگاه جوجه کشی خانگی
دستگاه جوجه کشی 48 تایی

 اگر در کنار وعده های غذایی قناری از صدف و ماسه های ریز استفاده کنید نه تنها تامین کننده کلسیم بدن قناری است بلکه به هضم غذای پرنده هم کمک زیادی می کند.

پرورش قناری

 نور: نور دهی نقش بسیار مهمی در سلامت قناری ها دارد ولی این بدین معنی نیست که آنها را در معرض شدید نور آفتاب قرار دهیم. شرایط نور دهی به قناری باید کاملا اصولی و طبیعی باشد چرا که ما در 6 ماه اول سال نور بیشتری از خورشید را نسبت به 6 ماهه دوم سال دریافت می کنیم بنابرین باید تعادل نور دهی را طوری تنظیم کنید که شدت و کاهش آن را قناری به صورت تدریجی احساس کند.

قفس و بهداشت قناری: از آنجایی که قناری یک پرنده حساس و ظریف است، حفظ سلامت آن، بیشترین الویت در نگهداری از این پرنده است. اولا سعی کنید در کف قفس از روزنامه و یا تکه های مقوا استفاده کنید تا در موقع نظافت دردسر زیادی برای تمیز کردن آن متحمل نشوید.

ماهی یکبار هم تمام درزهای قفس و میله ها، بخصوص میله نشمینگاه قناری را ضد عفونی کنید چون در صورت غفلت باعث تجمع بسیاری از میکروب و باکتری ها خواهد بود. هفته ای یکبار قناری را حمام کنید تا باعث  رشد انگل، شپش و حشرات ریز در لابه لای پرهای آنها نشود. برای این کار بهتر است در روزهای آفتابی ظرف از آب را در داخل قفس بگذارید تا پرنده در آن حمام کند و آفتاب پرهایش را خشک کند.

شرایط آماده سازی قناری ها برای جفت گیری

تولید مثل قناری، برای هر  پرورش دهنده ای ممکن است سخت و پیچیده باشد و این به خاطر  عدم آگاهی های لازم در باره شرایط جفتگیری و تولید مثل آنهاست. اگر تصمیم دارید از قناری جوجه کشی کنید، شرایط روحی آنها را برای پذیرش از جفت مقابل آماده کنید.

جفت قناری خود را به شرط سالم بودن (همانطور که در بالا اشاره کردم ) همراه با قفس بزرگتر از جای مطمئن خریداری کنید و هر دو قفس را در کنار یکدیگر آویزان کنید تا با گذشت زمان تمایل آنها به همدیگر اتفاق بیفتد. این بخاطر این است که قناری نر خلق و خوی جنگ جویی دارد و اگر باهم در یک قفس باشند، ممکن است قبل از علاقه مندی  و آمادگی برای جفتگیری قناری ماده را بکشد. خوبی این مسئله به خاطر این است که با گذشت زمان به همدیگر عادت کرده و به هم علاقه مند می شوند و رفتارهای جنسی آنها شروع می شود.

مثلا قناری نر با صدای بلندتری آواز می خواند و قناری ماده در حال لانه سازی با چوب های خشک و تکه های کاغذخواهد بود. قبل از اینکه آنها را کنار یکدیگر بگذارید چند روز هم، آنها را از نظر غذاهای غنی شده و کلسیم دار و انواع ویتامین، پروتئین و املاح معدنی تقویت کنید تا قناری ماده، تخم های سالم و نطفه داری بگذارد.

آماده سازی قناری ها برای جفت گیری

بعد از چند روز قناری نر را به قفس ماده انتقال دهید تا با یکدیگر جفتگیری کنند. مدت تخمگذاری قناری ماده ممکن است تا 14 روز طول بکشد و تا زمانیکه آخرین تخمش را نگذارد، روی آنها نمی خوابد و این جزو غرایض قناری ماده است. در چهاردهمین روز، به مدت 21 روز روی تخم های می نشیند تا به جوجه تبدیل شوند.

بعد از اینکه جوجه ها سر از تخم بیرون آوردند، اجازه بدهید به مدت سه هفته در کنار والدین خود بمانند تا شرایط خوبی از نظر رشد و تغذیه داشته باشند . در تمام مدتی که  قناری نر و ماده از آنها مراقبت می کنند، اصول پرواز کردن را هم به آنها آموزش می دهند.

» یادآوری دو نکته مهم در فرایند پرورش قناری

  1. از آنجایی که قناری ها پرندگانی قلمرو طلب هستند هرگز نمی توانند به صورت گله ایی و اجتماعی در کنار یکدیگر زندگی کنند پس سعی کنید آنها را یکجا پرورش ندهید چون جنگی که بین نرها اتفاق می افتد بسیار خونین و خطرناک است .
  2. قناری نر و ماده را قبل از آماده نبودن برای جفت خواهی، در یک قفس نگه ندارید چون ماده ها دیرتر از نرها تمایل به جفتگیری دارند و برای همین ممکن است نرها را پس بزنند و در مقابل نرها آنها را تا حد مرگ آزار دهند.

پرورش قناری و شرایط و محل نگهداری از آن

قناری ها پرندگانی کوچک ، زیبا و رنگارنگ،اجتماعی و سرسخت هستند. زیستگاه اصلی آنان جزایر قناری است و دو گونه وحشی و اهلی از آنها وجود دارد. آنها جزو پرندگانی هستند که به راحتی قابل تربیت و اهلی شدن هستند. پرورش این پرنده در ایران بسیاری از علاقه مندان را به خود مجذوب کرده است . جالب است بدانید که جنس نر این پرنده آواز می خواند و جنس ماده به تخم گذاری و تولید مثل می پردازد. قناری های که امروزه به صورت اهلی وجود دارند در اصل اصلاح شده نوعی پرنده وحشی با نام علمی سرینسکاناریوس هستند. در کشور ترکیه عده ایی به کار جوجه کشی از این پرنده مشغولند و سود خوبی هم از صادرات آن بدست می اورند.

شرایط و محل نگهداری از قناری به چه صورت است ؟

بهداشت و قفس قناری

قناري را در قفسی که نسبتا بزرگ است و امکان جست و خیز به پرنده را می دهد نگهداری کنید تا با نشاط و سرحال باشند. میله قفس های قناری باید طوری ساخته شوند که خوب به هم متصل شوند و از رنگ هایی که مواد سربی ندارند برای رنگ کردن قفس استفاده کنید . چوبی که در داخل قفس برای نشستن قناری می گذارید باید از چوب های نرم و بدون خراش باشد تا کف پای آن میخچه نزند و مانع از بستر سازی برای انگل های قناری شود.

محل میله ها و چوب قفس باید محکم باشد تا وقتی قناری روی آن مینشیند احساس امنیت کند چون ترس در فصل تخم گذاری سبب بی نطفه شدن تخم می شود. زماني كه لازم است چوبهاي قفس قناري را بشویید حتما آن را خشک کنید در غیر این صورت ممکن است قناری به روماتیسم مبتلا شود. اگر منافذی در قفسه باشد، انگلی به نام کنه قناری نفوذ پیدا می کند که در صورت سرایت به قناری ، باعث لاغری پرنده و در نهایت مرگ آن می شود بهتر است در فصل های گرم يك قطره از داروي ضد كنه بنام کرئوزوت در محل اتصال چوب و میله های قفس بریزید.

قفس قناری

یکی دیگر از مسائل مهم برای نگهداری از قناری، رعایت اصول بهداشتی محل زندگی آنهاست . سعی کنید لانه و کف قفس پرنده را از فضولات به وجود آمده تمیز کنید. در فصل های گرم بیماری آبله در قناری شیوع پیدا می کند که از علائم آن می توان به زخم هایی که پرنده در اطراف دهان ،داخل حلق ، کنار چشم ها و در اطراف مقعد میزند ف اشاره کرد . در صورت مشاهده چنین علائمی سریع با دامپزشک مشورت کنید و برای درمان و پیشگیری قناری را واکسینه کنید و در صورت وجود بیماری، دوره درمان را تکمیل کنید تا نتیجه بخش باشد .

نور و دمای مورد نیاز برای پرورش قناری

نور و دما مهمترین عامل برای رشد، بلوغ و تولید مثل قناری است که به اندازه تغذیه آن مهم و ارزشمند است. قفس پرنده را در جایی دور از دسترس جریان هوا ، که نور گیری مناسبی داشته باشد و از نظر دمایی مطلوب است ( بین 21 تا 24 درجه سانتی گراد) نگه داریم. کاهش و افزایش دما باعث به وجود آمدن استرس در قناری می شود.

پرورش قناری در خانه

اگر در زمان تخم گذاری و تولید مثل، اختلاف دما اتفاق بیفتد قناری نمی تواند خود را با تغییر دما تطبیق دهد و این امر باعث به وجود آمدن اختلال در سیستم تخمگذاری و تولید مثل آن خواهد شد. قناری ها در طول شبانه روز احتیاج به استراحت دارند پس بهتر است قفس آنها را در جایی قرار دهید که دمای مناسبی داشته باشد و با خاموش و روشن کرن لامپ، مانع استراحت آنها نباشید در غیر این صورت در سیستم بدنی قناری اختلال ایجاد می شود و سبب پر ریزی و لاغر شدن پرنده و حتی مرگ می شود.

تغذيه مناسب قناری

یک رژيم غذايي مناسب باعث حفظ سلامت پرنده می شود. برای تغذیه قناری سعی کنید از غذاهای تازه و مناسب استفاده کنید. تخم کتان به همراه مکمل های غذایی از قبیل سبزیجاتی چون شلغم،کاهو،کلم،ترب و شاهدانه و… و میوه ها یی مثل سیب، هلو، لیمو شیرین که به عنوان منابع مهمی از چربیها ، ویتامینها، کربوهیدراتها و پروتئین ها به حساب می آیند و همچنین غذاهایی که به صورت دستی تهیه می شوند مثل مخلوطی از تخم مرغ و آرد سوخاری ، پودر جوانه گندم و شیر خشک که به آنها دان نرم هم میگویند مناسب ترین نوع تغذیه برای قناری است.


7 دیدگاه برای “پرورش قناری و شرایط و محل نگهداری از آن”

    • سلام، غذای مقوی و دان گرم مثل شاهدانه گاودانه به مقدار کم بهش بدید. صدای قناری ماده باید بشنوه. داروی ad3e هم میتونید استفاده کنید.

  1. با عرض سلام و درود عذر میخام مزاحم شدم میخاستم در مورد مکان پرورش قناری باهاتون صحبت کنم میشه راهنمایی کنید ممنون میشم

  2. سلام من یه قناری نر و یه قناری ماده رو بارعایت کامل اصول بهداشتی تو یه قفس نگهداری میکردم ویتامین ها و تقویت کننده هایی که قناری فروش بهم گفته بود هم بهشون می دادم قناری ماده دو تا تخم گذاشت و 3-4 هفته ای می شد که روی تخمها خوابیده بود و قناری نر هم از پیش قناری ماده تکون نمی خورد و مرتب پیشش خوابیده بود. از قبل ار تخمگذاری قناری نر دچار یه مشکلی شده بود که هم موقع دفع فشار زیادی به خودش می اورد و هم مدفوعش به پرهای اطراف مخرجش می چسیبد جوری که براش مشکل ایجاد می کرد و من چند روز یکبار قناری رو زیر آب نیم گرم تمیزش می کردم. در ضمن ترس زیادی از من نداشت یعنی وقتی می خواستم بگیرمش گرفتنش اصلا سخت نبود نسبت به قناری های دیگه خیلی کم تکون می خورد .چند روز پیش قناری نر رو مثل دفعات پیش از تو قفس گرفتم بردم زیر آب تمیزش کردم شستنش تا موقعی که برگردوندمش به قفس 2دقیقه هم طول نکشید ولی وقتی گذاشتمش توی فقس دیدم مرده . دلیلش چی بود چرا؟

    • با سلام، قناری شما دچار عفونت گوارشی بوده. سریعا تمام وسایل داخل قفس رو تمیز کنید تا عامل بیماری به پرنده ماده منتقل نشود. البته باید خیلی احتیاط کنید تا قناری ماده نترسد و از روی تخم ها بلند نشود.

  3. سلام بنده چند قناری دارم وتوی قفس داخل ایوان نگهداری میکنم درهوا ازاد والان قناریم تخمگذاری کرده ایا دراین هوا خطری یازیانی برای حیوان وقناریها رادارهدراین هوا باید چه کارکنم تا قنارها در سلامته‌کامل‌باشند وغذا انها رابرام شرح بدهید تشکرازشما

    • با سلام، هوای محیط نگه داری از قناری ها نباید سرد باشد. به خصوص در زمان جوجه کشی دماهای سرد بر جوجه کشی تأثیر منفی خواهد گذاشت. بهترین دما همان دمای اتاق 25 الی 27 درجه می باشد. در محیط باز علاوه بر اینکه پرنده ها در خطر شکار توسط سایر حیوانات به خصوص گربه ها هستند تخم ها نیز اسیب پذیر تر می باشد. بنابراین قفس آنها را به یک مکان سربسته و مناسب انتقال بدهید.
      در مورد تغذیه نیز، تخم کتان باید همیشه در دسترس قناری ها باشد. البته از دان های دیگر و انواع میوه و سبزیجات نیز می توان استفاده کرد. اما ترکیب دان ها باید دقیق و فرموله شده باشد. به زودی مقاله ای در این رابطه منتشر خواهیم نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناسان فروش کارخانه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!