نطفه سنجی

آموزش نطفه سنجی

» نطفه سنجی

نطفه سنجی به معنی بررسی وجود یا عدم وجود نطفه در داخل تخم قبل از شروع فرایند جوجه کشی و یا بررسی میزان رشد جنین در حین جوجه کشی است. نطفه سنجی از این جهت مهم است که برخی از تخم هایی که می خواهید برای جوجه کشی استفاده کنید نطفه ندارند و به اصطلاح نابارور هستند. همچنین ممکن است رشد جنین در برخی از تخم های نطفه دار در حین جوجه کشی متوقف شود که با آن ها تخم های ضعیف النفس گفته می شود. درصد پایین نرب و تغذیه مرغ مادر از عواملی هستند که می توانند در ناباروری و یا ضعیف النفس بودن تخم ها اثرگذار باشند. با استفاده از نطفه سنجی باید این گونه تخم ها را که جوجه کشی از آن ها ثمربخش نخواهد بود را از میان تخم های دیگر جدا کنید.

» دستگاه نطفه سنجی یا کندلر

دستگاه نطفه سنجی دستگاهی است که با استفاده از آن می توانید نطفه و جنین داخل تخم را بررسی کرده و از تخم نطفه سنجی کنید. برای انجام نطفه سنجی می توانید از چراغ قوه، نطفه سنج دست ساز و یا نطفه سنج های فانتزی که برای این کار ساخته شده اند استفاده کنید. برای ساخت دستگاه نطفه سنجی می توانید یک لامپ 60 واتی را داخل کارتن گذاشته و سوراخی به قطر 1 اینچ یا 2.5 سانتی متر بر روی کارتن ایجاد کنید. با روشن کردن کردن لامپ و نور خارج شده از سوراخ می توانید از تخم ها نطفه سنجی کنید. همچنین می توانید دستگاه نطفه سنجی که مخصوصا برای این کار تولید و به فروش می رسند را خریداری کنید. معمولا به همراه دستگاه های جوجه کشی که فروخته می شوند یک دستگاه نطفه سنجی هم ارائه می شود که با استفاده از آن می توانید از تخم هایی که می خواهید جوجه کشی کنید نطفه سنجی کنید.

» فیلم آموزشی نطفه سنجی

 

 

دستگاه جوجه کشی خانگی
دستگاه جوجه کشی 12 تایی حرفه ای

» نحوه انجام نطفه سنجی

راندمان جوجه کشی در خانه به ندرت به 100 درصد می رسد و در حین جوجه کشی تعدادی از تخم ها از بین می روند. به همین دلیل برای افزایش راندمان جوجه کشی و کاهش تلفات باید تخم های نابارور و ضعیف النفس را شناسایی کرده و از میان سایر تخم ها جدا کنید. تخم های نابارور و ضعیف النفس در طول مدت جوجه کشی فاسد شده و با تولید باکتری امکان تلف شدن سایر تخم ها را نیز افزایش می دهند.

قبل از گذاشتن تخم ها برای شناسایی تخم های نابارور باید نطفه سنجی کنید. نطفه تخم های نطفه دار و بارور با تاباندن نور دستگاه نطفه سنجی به صورت نقطه ای در داخل تخم مشاهده می شود. اگر با تاباندن نور کندلر به تخم نطفه را مشاهده نکردید آن را داخل دستگاه قرار ندهید.

در رزوهای هفتم و چهاردهم جوجه کشی نیز باید از تخم های داخل دستگاه نطفه سنجی کنید. در طول دوره جوجه کشی جنین داخل تخم به صورت نقطه ای که از آن رگ های خونی منشعب شده مشاهده می شود که با گذشت طول دوره جوجه کشی در حال رشد کردن است. اگر با تخم هایی مواجه شدید که جنین در آن ها رشد نکرده و یا که پوسته آن ها ترک برداشته، از دستگاه خارج کنید. ترک برداشتن پوسته می تواند باعث نفوذ باکتری به داخل تخم شده و منجر به فاسد شدن تخم شود.

نکته مهمی که باید رعایت کنید این است که نطفه سنجی را هر روز انجام ندهید زیرا تخم ها در طول دوره جوجه کشی در داخل دستگاه باید در دما و رطوبت مطلوب قرار داشته باشند. همچنین از روزهای شانزدهم و هفدهم به بعد که تخم ها آماده ورود به دوره هچر هستند، نباید تخم ها را تکان داد. علاوه بر این به دلیل رشد جنین دید کافی برای مشاهده داخل تخم ها وجود ندارد.


8 دیدگاه برای “آموزش نطفه سنجی”

  1. سلام در روش جوجه کشی سنتی اگر یکی از تخم مرغ ها به مدت چند ساعت از زیر مرغ خارج بشه آیا دیگه تبدیل به جوجه میشه یا باید خارج بشه در روز هفتم

    • سلام، نطفه سنجی باید در یک محیط گرم با دمای بالای 30 درجه و نهایت در کمتر از 10 دقیقه صورت بگیره. شما چرا چندن ساعت تخم رو از زیر مرغ بیرون آورده اید؟ شک نکنید که آن تخم نطفه دار الان سرد شده و جنین داخلش به خاطر شوک دمایی اسیب جدی دیده و به احتمال بسیار قوی تلف شده است حتی اگه تلف نشده باشه در ادامه به طور کامل رشد نخواهد کرد.

  2. سلام در روز هفتم برا نطفه سنجی متوجه شدم یکی از تخم ها نیمی رگه داره نیمی شفاف هست آیا باید خارج بشه
    ممنون

  3. سلام ببخشید اگه نطفه در روز پنجم به دیوار تخم مرغ نزدیک با باشه باید از دستگاه درش بیارم یا درسته

    • سلام، خیر به جوجه کشی ادامه دهید و مجددا در روز دهم نطفه سنجی کنید. تخم ها باید به اندازه کافی بچرخند. (هر دو الی 3 ساعت یکبار)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناسان فروش کارخانه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!