"> تغذیه مرغ | نکات مهم در مورد خوراک مرغ
تغذیه مرغ

تغذیه مرغ و نکات مهم در مورد خوراک آن

مرغ محلی از جمله پرندگان همه چیز خوار است که قادر است از مواد گیاهی و حشرات و خزندگان ریز تغذیه کند . مرغ با نوک زدن به غذای خود آن را به قطعات ریز تبدیل می کند و سپس می بلعد چون نیازی به جویدن ندارد بخاطر اینکه سنگریزه هایی که همراه با غذا خورده است در سنگدانش جمع می شود . چینه دان غذایی که مرغ بلعیده است را به شکل خمیر در می آورد تا به راحتی قابل هضم باشد. برای تغذیه مرغ های محلی می توان از اضافات غذا و سبزیجات و همچنین ضایعات نانوایی ها و رستورانها استفاده کرد ولی رعایت چند اصول مهم که در پاراگراف بعدی به آن اشاره میکنم، الزامی است. اگر در مصرف این ضایعات زیاده روی کنید ممکن است آسیب های غیر قابل جبرانی را متحمل شوید.

مصرف ضایعات نانوایی

  • در جوجه ها سبب چسبندگی مقعد و در صورت برطرف نشدن موجب مرگ آن می شود.
  • در نظر داشته باشید که در این ضایعات نمک هم استفاده شده است که مصرف زیاد آن توسط مرغ باعث به وجود آمدن مشکلاتی خواهد شد.
  • باعث متورم شدن روده های مرغ می شود.
  • در ضایعات نانوایی ها وجود کپک و قارچ ها یک امر طبیعی است ولی زیاده روی در خوردن این ضایعات باعث مسمومیت و مرگ آنها می شود.

ضایعات رستورانها

استفاده از ضایعات بیمارستانها شاید مقرون به صرفه باشد ولی زیاده روی در مصرف آن به خاطر وجود نمک و چربی ها ، مشکلات گوارشی را به وجود می آورد.

ضایعات سبزی و میوه ها

شاید یک گزینه خوب محسوب شود چون باعث شادابی و سرحالی مرغ ها می شود ولی بازهم ضررهای خاص خود را دارد.

  • فضولات مرغ ها آبکی می شود و موجب رطوبت در لانه های مرغ ها می شود چون میوه ها و سبزی ها به میزان قابل توجهی آب دارند.
  • در سبزی ها و میوه ها مقدار زیادی ویتامین وجود دارد ولی میزان بسیار کمتر است که در صورت عدم جبران میزان جوجه کشی و تخم گذاری را پایین می آورد.
  • ممکن است برای تولید سبزیجات از کودهای حیوانی استفاده شود (کود مرغ) تصور کنید همان را خود مرغ مصرف کند.
  • در سبزی ها انگلهای زیادی وجود دارد که ممکن است باعث بروز بیماری در مرغ ها شود.

غذای مرغهای تخم گذار صنعتی

مرغ تخمگذار صنعتی بر خلاف مرغ های بومی نیاز به یک برنامه غذایی دقیق دارند و با توجه به نیاز غذایی به آنها خورانده می شود .

  • مواد معدنی شامل نمک، کلسیم ، منیزیم ، گوگرد و فسفر
  • استفاده از چربی ها برای بالا بردن انژری غذایی
  • ویتامین ماهی ( پودر ماهی)
  • غلات
  • پودر یونجه
  • کربوهیدرات ها
  • پودر استخوان و گوشت
  • پروتئین های گیاهی مثل بادام زمینی، تخم کتان، سویا

تامین این نیازهای اساسی ، پرورش دهندگان مرغ های صنعتی را به تولید مطلوب می رساند ولی بهتر است در میزان مصرف مواردی که در بالا به آن اشاره کردیم کاهش و یا افزایشی صورت نگیرد چون در فرایند تولید و تخم گذاری مرغ ها مشکلاتی به وجود خواهد آمد. زیاده روی سبب بروز پرولاپس می شود که حتی در بسیاری موارد به تلف شدن مرغ می انجامد.

 

1
دیدگاه بگذارید

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
بابادی Recent comment authors
بابادی
بابادی

نژادگلپایگان برای پرورش در خوزستان مناسب است.واینکه باگرانی دان مرغ پرورش به صرفه است یا خیر.من زمینی ۵۰۰متری بانهالهای۲ساله دارم برای اینکارمناسب است

بستن
مقایسه