اردک سرسفید

اردک سرسفید

اردک سرسفید نوعی اردک شق‌دم کوچک و مهاجر است که از سوی اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست در فهرست گونه‌های در خطر انقراض قرار گرفته است. همچنین این پرنده بر طبق توافقنامهٔ حفاظت از پرندگان آبی مهاجر آفریقا و اوراسیا، جزو گونه‌های محافظت‌شده به شمار می‌رود.

مشخصات اردک سرسفید

اردک سرسفید حدوداً ۴۶ سانتی‌متر طول داشته و دمی دراز و شق دارد. از نظر ظاهری دو جنس با یکدیگر تفاوت دارند و پرندهٔ نر بالغ دارای بدنی قرمز و خاکستری، کله‌ای بزرگ و سفید، گردن و تارُکی سیاه و نوکی آبی رنگ است. در مقابل، اردک سرسفید مادهٔ بالغ دارای بدنی قهوه‌ای خاکستری، صورتی سفید و منقاری تیره‌رنگ بوده و بر روی گونه‌ اش نیز خطی نوار مانند کشیده شده‌ است.

زیستگاه اردک سرسفید

اردک سر سفید از پراکندگی بالایی در جهان برخوردار نیست و مناطقی در شمال غربی آفریقا، خاور میانه، آسیای مرکزی و برخی نقاط جنوبی و جنوب غربی اروپا زیستگاه آنرا تشکیل می‌دهد. بدین ترتیب می‌توان این پرنده را در تالاب‌ها، دریاچه‌ها و نیزارهای بخش‌هایی از روسیه، قزاقستان، ازبکستان، مغولستان، ارمنستان، ایران، افغانستان، ترکیه، مجارستان، جنوب اسپانیا، الجزایر و تونس مشاهده نمود.

دریاچه‌ها و استپ‌های شمال قزاقستان ( ساریارکا ) و دریاچه بوردور در ترکیه از مهمترین نواحی زمستانگذرانی اردک سر سفید به شمار می‌آیند این پرنده به ایران نیز مهاجرت کرده و در برخی تالاب‌ها همچون تالاب قوری‌گل و تالاب میانگران اقدام به تخم‌گذاری می‌کند.



0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments