"> پرورش بوقلمون | نگهداری و جوجه کشی از بوقلمون - هواباتور
نکات مهم در پرورش بوقلمون

پرورش بوقلمون و نگهداری از آن

بوقلمون به عنوان یکی از پرندگان بسیار شناخته شده است که از تخم مرغ، گوشت سفید و پرهایش و جوجه کشی استفاده می شود. زیستگاه بومی آن قاره آمریکای شمالی است. بومیان آمریکایی اولین پرورش بوقلمون هایی هستند که قبل از اینکه در سرتاسر جهان پخش شوند بوقوع می پیوندند.

جهان دارای حدود ۲۳۰ میلیون بوقلمون است که بیش از یک سوم آنها در ایالات متحده زندگی می کنند. اتحاد جماهیر شوروی سابق دارای مقام دومین در پرورش بوقلمون است و سالانه حدود ۴۸ بوقلمون را پرورش می دهد. ایتالیا سومین کشور جهان است و سالانه حدود ۲۳ میلیون بوقلمون را پرورش می دهد بوقلمون یکی از محبوب ترین غذاهای آماده شده در موارد خاص، مخصوصا در غرب، غذای رسمی در شب کریسمس می باشد.

نژاد بوقلمون

سبک: این نژاد با تولید تخم مرغ های فراوان مشخص می شود، در حالی که تخم مرغ های بزرگ بزرگسالان بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ تخم مرغ و براساس وزن طبقه بندی شده، وزن بوقلمون نر بین ۸ تا ۱۱ کیلوگرم و بوقلمون ماده بین ۵ تا ۶ کیلوگرم است.

نژاد متوسط : وزن بوقلمون نر بین ۱۴ کیلوگرم تا ۱۶ کیلوگرم و وزن بوقلمون ماده بین ۷ تا ۹ کیلوگرم و معروف ترین انواع سلسله هلندی و پناهگاه های سیاه است.

نژاد های سنگین : وزن آن در بازاریابی، پس از ۱۸ هفته، حدود ۱۴ کیلوگرم و معروف ترین نوع این کشف برنز و بالتسویل است.

 

پرورش بوقلمون

 

مراحل پرورش بوقلمون

مرغداری : بوقلمون ها در مرغداری های مرغ قرار می گیرند، اما بوقلمون ها حدود پنج برابر بزرگتر از مرغ است. از آنجا که بوقلمون تمایل به خوابیدن دارند، آنها باید فضاهای گسترده ای را احاطه کرده و دیوارهای بالا را با چترهایی برای محافظت از بوقلمون از اشعه ها مضر خورشید تهیه کنید.

غذا : نژاد های سنگین معمولا حدود ۳۵۰ گرم غذا در روز مصرف می کنند، در حالی که بوقلمون های سبک حدود ۲۵۰ گرم در روز مصرف می کنند.

تولید مثل : قبل از شروع فصل واکسیناسیون بوقلمون، یک باند ضخیم از پارچه باید در پشت و دو طرف قرار داده شود تا از زخم شدن دستگاه تناسلی بوقلمون نر در حین واکسیناسیون محافظت کند. برای اطمینان از موفقیت کود دهی و تولید تخم مرغ های بارور، نر و ماده باید در محل جداگانه یک بار در هفته یا یک بار در هفته انجام گیرد.

شرایط مرغداری : محل نگاه داری بوقلمون باید از چوب ساخته شود، مقدار کمی از نی، گاهی اوقات با تراشه های چوب تمیز، برای تخمگذار تخم مرغ ها جایگزین می شود. بهتر است جمع آوری بیش از یک بار در روز برای جلوگیری از شکستن آن. مانند بقیه پرندگان، وزن تخم مرغ های بوقلم از ۸۰ تا ۹۰ گرم و دوره انکوباسیون ۲۸ روز است.

پرورش بوقلمون

مزایای گوشت و پرورش بوقلمون

بوقلمون گوشت سفید به طور کلی و پروتئین مفید و عالی برای سلامتی انسان است و با طعم و مزه، از جمله بوقلمون مشخص می شود:

این در مورد سیستم های لاغری و رژیم غذایی مفید است، زیرا با کالری و چربی کم مشخص می شود، اما شرایط برداشتن پوست و نداشتن غذا، علاوه بر اینکه احساس می کند کامل است، به کاهش وزن کمک می کند.

مزایای گوشت و پرورش بوقلمون

برای بوقلمون برای تکمیل فرایندهای حیاتی بدن مفید است، زیرا حاوی عناصر مهم مانند آهن، روی، فسفر و پروتئین برای انجام این فرایندهای حیاتی است. کمک می کند تا انرژی و فعالیت بدنی و انرژی را افزایش دهد، زیرا حاوی عنصر نیاسین و ویتامین b است.

باعث کاهش کلسترول در خون می شود، زیرا حاوی اسید آمینه است که به آن کمک می کند. برای محافظت از اعصاب، بهبود سلامت سیستم عصبی و فعالیت بدنی علاوه بر توانایی آن برای افزایش توانایی جنسی کمک می کند.

این سیستم برای تقویت سیستم ایمنی بدن کار می کند، زیرا حاوی آنتی اکسیدان هایی است که باعث افزایش ایمنی بدن می شود و به تقویت هورمون های تیروئید کمک می کند.

تغذیه بوقلمون

جوجه ها مانند سایر طیور در ۲۴ ساعت اول نیازی به غذا ندارند . مقدار غذایی که جوجه ها در ۴هفته اول مصرف می نمایند ۴۵۰ تا ۵۰۰ گرم است که به مرور بر مقدار آن افزوده می شود. میزان رشد در سنین مختلف یکنواخت نیست به طوریکه رشد تا سن ۷ تا ۸ هفتگی سریع و در ۱۴ تا ۱۵ هفتگی به حداکثر می رسد. جنس نر نسبت به ماده ها ضریب مصرف بالاتری را دارد. چربی ها و هیدروکربن ها منابع اصلی انرزی در آنها محسوب می شود. غذای بوقلمون تا ۸ هفتگی آردی و بعد به صورت پلت می باشد.

جیره های غذایی پرورش بوقلمون

جیره های مخصوص اهداف پرورشی به صورت زیر هستند.

برای سنین ۱ تا ۶ هفتگی (با ۲۵ تا ۲۸ در صد پروتئین خام) برای سنین ۷ تا ۲۹ هفتگی (حداقل ۱۴ در صد پروتئین خام) از بدو تخمگذاری (حداقل ۱۵ درصد پروتئین پرواری جیره های پرواری برای جوجه ها ( باحداقل ۲۸ درصد پروتئین خام جیره غذایی برای بوقلمون های پرواری در ۳ گروه با حداقل ۲۳% ، با حداقل ۱۸% و با حداقل ۱۴% پروتئین )

این نوع تقسیم بندی صرفه جویی در مصرف پروتئین کاهش اختلالات متابولیکی خشک ماندن بستر کمتر شدن ضعف پا هزینه کمتر تا ۳% و تناسب غذا با سن پرنده را به دنبال دارد . هدف اصلی در پروار بندی دستیابی به گوشت بیشتر باضریب مصرف کمتر است.

تولید گوشت

گوشت بوقلمون سرشار از پروتئین ( ۳۰% ) ولی فقیر از انرزی ( ۲۰۰۰ کیلو کالری ) می باشد . با بالا رفتن سن میزان گوشت سینه افزایش یافته در حالیکه گوشت ران تقریبا ثابت می ماند. نسبت استخوان به گوشت سینه با فزایش وزن و سن کاهش می یابد . کشتار بوقلمون کاملا شبیه به ماکیان صورت می گیرد راندمان تخمگذاری سالیانه بر حسب واریته متفاوت بوده وبین ۹۰ تا ۱۲۵ عدد می باشد . وزن تخم ها ۷۰ تا ۹۰ گرم است و اندازه آن با بالارفتن سن افزایش می یابد.

جوجه کشی از بوقلمون

تخم نطفه دار جوجه کشی از بوقلمون

سیکل جوجه کشی در بوقلمون ( ۲۸ روز ) می باشد به دو طریق طبیعی و مصنو عی وجود دارد.

– روش طبیعی

باید مراحل زیر فراهم باشد

  • مادر به سن بلوغ حقیقی رسیده باشد ( ۳۰ هفتگی )
  • در صد جوجه درآوری ۶۵ تا۷۵ % است
  • آنها ۳/۲ ظزفیت تخم گذاری سراسر زندگیشان را در سال اول می گذارند

– روش مصنوعی

در این روش زیر باید موارد زیر را رعایت نمود

  • انتخاب تخم مناسب از نظر اندازه
  • نگهداری تخم در شرایط مناسب (رطوبت ۵۰ تا۶۰ % و حرارت ۱۰ تا۱۳ درجه )
  • رعایت بهداشت ماشین های جوجه کشی

شرایط دستگاه جوجه کشی برای بوقلمون

  • حرارت : در ۲۴ روز اول ۳۷٫۶ در جه سانتیگراد و درهچری (۲۵تا ۲۸ ) روزگی میزان آن به ۳۷٫۲ می رسانند.
  • رطوبت : در ۲۴ روز اول ۵۰ تا۶۰ درصد و از روز ۲۵ به بعد به ۸۰تا ۸۵ می رسد.
  • تهویه : میزان گاز دی اکسید کربن نباید از ۱٫۵ درصد هوای داخل ماشین تجاوز کند.
  • چرخاندن : در۲۴ روز اول حداقل ۳ بار در روز و در روز ۲۵ چرخاندن را قطع می کنند.

قرار دادن جوجه ها در کارتن های حمل ۱۵ تا ۱۸ عدد تخم می باشد.

ساختمان و محل نگهداری و پرورش بوقلمون

در صورت نگهداری در آشیانه برای هر قطعه ۰٫۴ تا۰٫۷ متر مربع برحسب نزاد و در محوطه باز و چراگاه ۱۵ تا ۲۰ متر مربع سطح مورد نیاز است . در موارد پرورشی و اصلاح برای هر قطعه ۱٫۱ تا ۱٫۶ متر مربع سطح در نظر می گیرند ، ارتفاع سالن یا آشیانه ۳ متر توصیه می شود . علاوه بر سالن های بسته از سالن های نیمه باز یا نیمه بسته نیز استفاده میشود که یک سمت طولی ان و جای دیوار از تور سیمی استفاده می شود حرارت این سالن ها نباید در زمستان از ۵ درجه کمتر شود.

نکته مهم در پرورش بوقلمون

زمانیکه بوقلمون ها از چراگاه محروم هستند مخلوط دانه های مورد استفاده نباید از ۳ نوع کمتر باشد.

 

نکات مهم در مورد مدیریت سالن پرورش بوقلمون

درجه حرارت سالن ۱۵ تا ۱۶ درجه سانتیگراد است ، رطوبت ۵۰ تا ۶۰ درصد ، تهویه سالن بسته ۰٫۰۳ متر مکعب در دقیقه با فشار ۰٫۵ سانتی متر به ازا هر کیلو گرم میزان هوای لازم برای هر کیلو گرم وزن در سالن ۴ تا ۷ متر مکعب در ساعت است . مدت روشنایی در ۴ هفته اول ۲۴ ساعت و سپس کاهش در طول ۳ روز به ۱۲ تا ۱۴ ساعت می باشد.

مقدار مصرف آب روزانه و پرورش بوقلمون

جوجه بوقلمون ها ۴۵ سانتیمتر مربع ، ۴ ماهگی ۶۷۰ سانتیمتر مربع ، ۶ ما هگی ۸۲۰ سانتیمتر مربع و آغاز تخمگذاری یک لیتر می باشد.

دان خوری و پرورش بوقلمون

دو هفته اول ۵ سانتی متر ، ۲ تا۴ هفتگی ۶ تا ۷ سانتی متر ، ۵ تا ۶ هفتگی ۱۰ سانتی متر ، ۷ تا ۱۶ هفتگی ۱۲ سانتی متر و ۱۶ هفتگی به بعد ۱۵ سانتی متر به ازای هر قطعه می باشد.

آبخوری و پرورش بوقلمون

یک روزه تا ۴ هفته یک سانتی متر ، ۵ تا ۱۶ هفتگی ۲٫۵ سانتی متر و ۱۷ هفتگی تا سن بلوغ ۳ سانتی متر و برای بوقلمون های تخمگذار ۳تا ۳٫۵ سانتی متر طول در آبخوری مورد نیاز است توصیه هایی در مورد بوقلمون پر خورند و از لحاظ اقتصادی تولید گوشت آنها گرانتر از مرغ است تعداد تخم سالیانه آنها قابل توجه نبوده و آنها را جهت تولید گوشت پرورش می دهند به علت مسائل مدیریتی بهداشتی تعداد هر گله ۲۰۰۰ تا۳۰۰۰ است جزو طیوری هستند که به محوطه گردش و چراگاهی نیاز دارند جوان ها باید از مسنها جدا نگهداری شوند به منظور پیش گیری و تقلیل تلفات بیماری ها به کار بردن داروهای مناسب در غذای روزانه بوقلمون ها ضرورت دارد.

دیدگاه بگذارید

avatar
بستن
مقایسه