اصول بهداشتی و شست و شو در سالن پرورش کبک
اصول بهداشتی و شست و شو در سالن پرورش کبک
هرچند کبک پرنده مقاومی است اما رعایت اصول بهداشتی ریسک کار را کاهش داده و بازدهی را افزایش میدهد . در خصوص اصول بهداشتی واحدهای دامپروری کتاب ها و مقالات زیادی در دسترس است ، بنابرین از توضیح بدیهیات در اینجا خودداری میکنیم و فقط به یادآوری چند نکته درمورد شست و شو و ضدعفونی سالن پرورش می پردازیم
- ابتدا کلیه لوازم پرورش از جمله آب خوری و دانخوری ها از سالن خارج و با مواد شوینده مناسب شست و شو شوند
- بلافاصله بعد از خروج جوجه پرورش داده شده ، کل کود سالن تخلیه شود و در این کار یک روز هم تاخیر نداشته باشد
- دیوارها و کفـ کاملاً با آب پرفشار شستشو شوند . البته اول برق سالن را کاملاً قطع کنید
- چندروزی سالن را خالی بگذارید و درهای سالن را باز نگهدارید
- حداقل 4 روز قبل از ورود جوجه جدید ، سالن و تجهیزات را کاملاً با مواد ضدعفونی در دسترس ضدعفونی کنید
- میتوانید همانند یک دستورالعمل اجباری مراحل آماده سازی سالن را یادداشت کرده وبه همکاران ابلاغ کنید
- مطمئن باشید بعد از چندبار انجام ، این کار جزئی از برنامه خواهد شد . نتایج این اقدام را در هر دوره پرورش به وضوح خواهید دید
با توجه به برنامه جوجه ریزی معمول در سالن ها ، دو هفته یکبار آماده سازی سالن داریم و بنابرین یکی از کارهای مهم پرورش بوده که باید نیروی کاری و وقت مناسبی به آن اختصاص داده شود.
ضد عفونی سالن
یکی از اقدامات مهم در آماده سازی سالن پرورش جوجه ، ضدعفونی سالن پرورش است . یکی از مواد رایج که برای ضدعفونی سالن های پرورش طیور استفاده میشود گاز فرم آلدئید است . برای تولید گاز فرم آلدئید از مخلوط کردن محلول فرمالین با پرمنگنات پتاسیم استفاده میشود . گاز فرم آلدئید تقریباً 99 درصد عوامل آلودگی در سالن را از بین میبرد . گاز فرم آلدئید برای انسان و پرنده زنده بسیار خطرناک است.
- am.admin
- مرداد 4, 1397
- 2533 بازدید