نصب تجهیزات سالن پرورش طیور

نصب تجهیزات سالن پرورش طیور

مکان نصب هواکش ها در سالن پرورش طیور

الف ) دیواره های طولی : در این حالت هواکش ها در دیواره ی طولی و خلاف جهت وزش باد در سالن نصب می شوند تا تهویه ی طبیعی انجام شود. معمولا هواکش ها در ارتفاع حدود یک متری از کف سالن نصب می شوند. و به ازای هر هواکش یک دریچه ورود هوا در دیوار مقابل تعبیه می گردد. درصورتی که عرض سالن از حد استاندارد بیشتر باشد عمل تهویه به خوبی انجام نمی شود. در این حال بهتر است دریچه های خروج هوا در سقف سالن نصب شود.

ب ) دیواره های عرضی : در آن حالت هواکش ها در دیواره عرضی سالن نصب شده و هوا در طول سالن جریان می یابد. معمولا در این حالت دریچه های ورودی هوا به سالن در دیواره عرضی مقابل یا انتهای دو دیواره ی طولی تعبیه می شود. هواکش ها در ارتفاع 100 سانتی متری از کف سالن نصب می گردند. چنانچه طول سالن از 70 متر بیشتر شود عمل تهویه به خوبی انجام نخواهد شد.

تجهیزات رطوبت زا

در بعضی شرایط خاص پرورش مانند پرورش در قفس برای افزایش رطوبت نسبی سالن و رساندن آن به حد مطلوب به دستگاه های رطوبت زا مانند مه ساز نیاز است.

دستگاه جوجه کشی خانگی
دستگاه جوجه کشی 48 تایی

تجهیزات روشنایی

به منظور اعمال مدیریت صحیح و نظارت دقیق و شبانه روزی در سالن های پرورش دستگاهع های روشنایی نصب شود.پرنده ها نیز همانند انسان قادر به دیدن نور مرئی هستند اما به نظر می رسد که رنگ های انتهایی طیف نوری مانند قرمز و نارنجی را بهتر از رنگ های سبز و آبی تشخیص می دهند. از این رو معمولا آبخوری ها و دانخوری ها را به رنگ قرمز طراحی می کنند. بهتر است کارکنان شاغل شاغل در مزارع پرورش پرنده ها از لباس های آبی یا سبز رنگ استفاده نمایند تا از ایجاد تنش در زمان کار کاسته شود.

از آنجا که نصب دستگاه های روشنایی به سرمایه گذاری زیاد نیاز دارد انتخاب دستگاه مناسب و طراحی صحیح آن با کمترین هزینه و بیشترین کارایی بسیار حائز اهمیت است و موجب بهبود عملکرد اقتصادی واحد تولیدی خواهد شد.

انواع لامپ های روشنایی

لامپ تنگستن : این لامپ ها از یک رشته تنگستن که درون یک حباب شیشه ای حاوی گاز های بی اثر جای گرفته تشکیل شده اند.بازده تولید نور در لامپ های تنگستن بسیار پایین بوده و فقط 10 درصد از انرژی مصرفی را به نور مرئی تبدیل می نمایند.

این لامپ ها بر حسب مقدار انرژی مصرفی از 20 تا 200 وات ساخته می شوند. عمر مفید این لامپ ها در حدود 750 تا 1000 ساعت است. لامپ های تنگستن به دلیل ارزانی و سهولت استفاده در سالن های مرغداری به طور گسترده استفاده می شود.

لامپ های فلورسنت : در لامپ های فلورسنت با تولید اشعه ی ماوراء بنفش و تابش آن به ماده ی فلورسانس موجود در سطح درونی شیشه لامپ نور تولید می کنند. بازده تبدیل انرژی الکتریکی به نور در لامپ های فلورسنت تقریبا دو برابر لامپ های تنگستن و در حدود 20 درصد می باشد. عمر مفید این لامپ ها در حدود 10 برابر لامپ های تنگستن می باشد. اما با وجود همه این ها به دلیل هزینه بالای نصب و همچنین ایجاد عوارض بینایی و همچنین کانیبالیسم در پرنده ها معمولا از این لامپ ها در مرغداری ها استفاده نمی شود.

لامپ های گاز ی : بازده تبدیل انرژی الکتریکی به نور در لامپ های گازی مشابه انواع فلورسنت است اما به دلیل شدت نور بسیار زیاد و ایجاد عوارضی مانند کانیبالیسم معمولا کاربردی در سالن های مرغداری ندارند.

چگونگی نصب لامپ ها در سالن

نحوه قرار گرفتن لامپ ها در سالن تاثیر زیادی در بازده استفاده از آن ها دارد.فاصله بین لامپ ها در سالن باید 5/1 برابر ارتفاع لامپ ها از سطح بستر یا قفس باشد. علاوه بر این فاصله لامپ های مجاور دیوار با دیواره های جانبی سالن باید یک دوم فاصله بین لامپ ها با یکدیگر باشد. ارتفاع لامپ ها از سطح زمین یا قفس باید به گونه ای در نظر گرفته شود تا نور لامپ موجب آزار پرنده ها و همچنین اختلال در رفت و آمد کارگران نگردد.

در صورت پرورش روی بستر این ارتفاع حدود 2 متر در نظر گرفته می شود. برای تابش یکنواخت نور به سطح بهتر است لامپ ها به طور زیگزاگ نصب شوند. روش پرورش در قفس لامپ ها باید به گونه ای نصب شوند که کمترین فاصله بین لامپ و پرندگان 60 سانتی متر باشد.بهتر است جهت جلوگیری از پراکندگی نور به طرف سقف از انعکاس دهنده های مناسب در بالای لامپ ها استفاده گردد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناسان فروش کارخانه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!