پرورش بلدرچین

آموزش پرورش بلدرچین و جوجه کشی از بلدرچین

آموزش پرورش بلدرچین

پرورش بلدرچین : به طور کلی بلدرچین ها پرندگانی پرطاقت، نیرومند و مقاوم می باشند و می توانند در گستره وسیعی از مناطق با آب و هواهای گوناگون رشد و تولید مثل نمایند که این توانائی ناشی از قدرت سازگاری بالای آنها با شرایط گوناگون محیطی می باشد

این پرندگان سریعاٌ رشد می کنند بطوریکه سن بلوغ در این پرندگان پائین بوده و در سن ۱/۵ تا ۲ ماهگی به بلوغ کامل جنسی می رسند که در این هنگام وزن پرنده نر به ۱۵۰ -۱۲۰ گرم و ماده ها به ۱۸۰ – ۱۵۰ گرم می رسد وزن پرنده بسته به نوع، نژاد و نوع سیستم پرورش می تواند متفاوت از اعداد ارائه شده باشد.

این پرنده پس از رسیدن به سن بلوغ به مدت حدود ۶- ۴ ماه تخمگذاری خواهد کرد که متوسط تخمگذاری در این مدت حدود ۱۰۰ عدد تخم خواهد بود که از این تعداد حدود ۷۵- ۷۰ درصد به جوجه تبدیل خواهند شد

جوجه های بدست آمده از گله مادر پس از گذشت ۴۵ -۳۵ روز به وزن کشتار می رسند و در این هنگام وزن متوسط لاشه در آنها می تواند بسته به نوع و نژاد از ۱۴۰ گرم الی ۲۲۰ گرم متغیر باشد در یک جمع بندی ساده می توان نتیجه گرفت که مجموع عواملی نظیر:

دستگاه جوجه کشی خانگی
دستگاه جوجه کشی 12 تایی ارزان

  • سن بلوغ پائین
  • سن کشتار مناسب
  • کیفیت مطلوب گوشت

هزینه های ثابت و جاری مناسب در مقایسه با دیگر شاخه های دامپروری و همچنین مقاومت بالای پرنده به شرایط نامساعد محیطی، پرورش بلدرچین را تبدیل به صنعتی سودآور نموده که امروزه مورد توجه بسیاری از پرورش دهندگان در سراسر جهان قرار دهد.

 


فیلم آموزش کامل و نحوه پرورش بلدرچین

 

رایج ترین روش های پرورش بلدرچین

پرورش بلدرچین عموماٌ بصورت بسته و بدون چراگاه بوده و در این حالت پرورش مادرها در پن های مخصوص و پرندگان گوشتی ها در قفس انجام می گیرد و به طور کلی مناسبترین و سود آورترین حالت جهت پرورش این پرنده احداث مزرعه ای کامل و دارای قسمتهای زیر می باشد.

  • قسمت پرورش گله مادر
  • جوجه کشی
  • پرورش گله گوشتی
  • کشتار و بسته بندی

سیستم فوق به شما این امکان را می دهد که بهترین کنترل را بر روی عوامل گوناگون موثر بر کیفیت و کمیت تولید داشته باشید و در نتیجه سودآوری بیشتر را برای پرورش دهنده تضمین گردد جهت پرورش بلدرچین روش های گوناگونی وجود دارد که بنا به نوع آب و هوا، نوع مدیریت و مکان اجرای پروژه می توان به یکی از این روش ها عمل نمود.

متمرکزترین حالت جهت پرورش این پرنده استفاده از قفس های ویژه پرورش برای مادرها و پرندگان پرواری می باشد. حسن این روش در این است که کنترل بلدرچین های حساس خصوصاٌ در مواقع بروز استرس و ترس راحت تر می باشد.

جهت پرورش پرندگان گوشتی می توان از قفس هائی به ابعاد 40 در 100 سانتیمتر و ارتفاعی در حدود ۱۶ – ۱۵ سانت استفاده کرد که معمولاٌ ۱۷۰ – ۱۴۰ قطعه جوجه را در سنین یک تا دو هفتگی می توان در چنین قفس هائی نگهداری کرد.

معمولاٌ می توان بلدرچین ها را در سنین ۴ -۳ هفتگی در قفس هائی ۸ -۷ طبقه که بر روی هم استقرار یافته اند انتقال داد. همچنین جهت بسترسازی مناسب، کف قفس ها را در هفته اول با کاغذ یا مقوای نازک می پوشانیم و در چند روز اول غذا را بر روی کاغذ پخش می کنیم و سپس از طریق دانخوری های ویژه که در جلوی قفس ها نصب شده اند جهت تغذیه استفاده می کنیم.

جهت تامین آب مورد نیاز می توان از آبخوری های نیپل استفاده نمود ( یا آبخوریهای ناودانی با دهانه بسیار تنگ). پس از گذشت ۴۵ -۴۰ روز می توان بلدرچین های پروار شده را به کشتارگاه انتقال بدهید.

 

جوجه کشی از بلدرچین

جوجه کشی از بلدرچین : افزایش نرخ بیکاری در قشر جوان بدون ایجاد شغل مناسب برای آن ها مشکلات فراوانی را برای این قشر و خانواده های آن ها به وجود آورده است. این امر در میان تحصیل کردگان جوان که در پی یافتن شغل مناسب هستند به دلیل عدم وجود ظرفیت استخدامی در بخش دولتی و خصوصی بیشتر مشاهده می شود. بیکاری علاوه بر این که یک معضل اقتصادی محسوب می شود می تواند مشکلات بسیار دیگری در حوزه های ، اجتماعی و فرهنگی مانند طلاق و اعتیاد را به دنبال داشته باشد.

در این میان بسیاری از مسئولین جوانان را به کارافرینی و خود اشتغالی تشویق می کنند. یکی از راه هایی که می توان با استفاده از آن درآمد مناسب و پایدار ایجاد کرد، پرورش و جوجه کشی از پرندگانی مانند بلدرچین است. گوشت و تخم بلدرچین به عنوان یک پرنده وحشی کوچک سرشار از املاح معدنی و ویتامین های مختلف است و دارای ارزش بسیار بالای دارویی است. به همین دلیل گوشت و تخم این پرنده پر طرفدار از بازار فروش مناسبی برخوردار است. همچنین طبق نظر کارشناسان کارافرینی، پرورش بلدرچین نیاز به سرمایه کمتری داشته و دارای حاشیه سود قابل توجه 30 درصدی است.

پرورش این پرنده را می توانید به صورت خانگی با ظرفیت مثلا 2000 قطعه و یا به صورت انبوه انجام دهید. داشتن فضای مناسب برای پرورش این پرنده وحشی، خرید قفس های مخصوص پرورش بلدرچین، تهیه جوجه یک روزه و غذای آن ها از ملزومات پرورش بلدرچین به صورت خانگی است. قفس های نگهداری این پرنده را از فروشندگان لوازم مرغداری و جوجه یک روزه را از پرورش دهندگان گله بلدرچین می توانید تهیه کنید.

 

جوجه کشی از بلدرچین و تخم های نطفه دار بلدرچین در کنار پرورش خانگی این پرنده می تواند هزینه های پرورش بلدرچین را کاهش داده و منجر به سودآوری بالاتر آن شود. مثلا اگر بخواهید با ظرفیت 2000 قطعه به صورت خانگی این پرنده را پرورش دهید باید در هر دوره 2000 قطعه جوجه یک روزه آن را خریداری کنید. قیمت فعلی یک جوجه یک روزه در بازار برابر 400 تومان است و خرید 2000 قطعه آن 800 هزار تومان هزینه برای شما دارد. با جوجه کشی از تخم های نطفه دار گله خودتان می توانید از این هزینه صرفه جویی کنید.

برای جوجه کشی از بلدرچین و تخم های نطفه دار بلدرچین نیاز به دستگاه جوجه کشی دارید. دستگاه های جوجه کشی در ظرفیت های مختلف تولید و در بازار به فروش می رسند و برای جوجه کشی انواع مختلف پرندگان کاربرد دارند. قیمت فعلی دستگاه جوجه کشی 1008 عددی سوپرمینیاتور گروه صنعتی هواباتور برابر 3 میلیون و 400 هزار تومان است. باید توجه کنید که این ظرفیت برای تخم مرغ است و با استفاده از شانه های سایزیک تعیبه شده در دستگاه می توان از آن برای جوجه کشی 2304 عدد تخم بلدرچین استفاده کرد. با توجه به این که خرید 2000 جوجه یک روزه برای شما 800 هزار تومان هزینه در پی دارد، دوره بازگشت خرید این دستگاه جوجه کشی برای کسب و کار شما 4 الی 5 دوره و یا حدود 6 ماه خواهد بود.

علاوه بر این استفاده از تخم های نطفه دار گله خودتان برای جوجه کشی از بلدرچین به دلیل اطمینان از سلامت و تغذیه مناسب گله، می تواند نلفات تخم های نطفه دار را در زمان جوجه کشی کاهش دهد. علاوه بر این در صورت خرید تخم های نطفه دار از بازار که از گله مریض تولید شده اند، باعث هچ جوجه های مریض و آلوده به باکتری شده و سلامت گله را با خطر مواجه کند. بنابراین خرید دستگاه جوجه کشی و جوجه کشی تخم های نطفه دار خودتان علاوه بر این که دارای صرفه اقتصادی است در داشتن گله سالم نیز مفید است.


2 دیدگاه برای “آموزش پرورش بلدرچین و جوجه کشی از بلدرچین”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناسان فروش کارخانه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!