ساخت دستگاه جوجه کشی خانگی

راهنمای ساخت دستگاه جوجه کشی خانگی + فیلم آموزشی

راهنمای ساخت دستگاه جوجه کشی خانگی

جوجه کشی به دو روش طبیعی و مصنوعی انجام میشود. در روش طبیعی پرنده ی مادر بر اساس غریزه (کرچ شدن) آمادگی خود را با یکسری علائم نمایان میکند که با قرار دادن تعداد مشخصی تخم تحت شرایط خاص که در اینجا توضیح داده شده میتوان اقدام به جوجه کشی به روش طبیعی نمود که البته امروزه زیاد مرسوم نیست، اما در روش مصنوعی میتوان با فراهم آوردن شرایطی مشابه شرایط طبیعی اقدام به جوجه کشی کرد.

جوجه کشی مصنوعی

جوجه کشی مصنوعی با دستگاهی به نام انگلیسی انکیباتور و در فارسی ماشین جوجه کشی انجام میشود یا به عبارت ماشین جوجه کشی به وسیله ای اطلاق میشود که در آن شرایطی مشابه شرایط طبیعی توسط اجزای مختلف فراهم میشود و هرچه این شرایط به شرایط طبیعی که توسط پرنده ی مادر فراهم میشود نزدیکتر باشد ماشین جوجه کشی ایده آل تری خواهیم داشت. در بخشهای مختلف سایت ذکر شده که اساس کار کلیه دستگاه های جوجه کشی مبتنی بر اصول ذیل است.

  • دما
  • رطوبت
  • تهویه
  • چرخش

همه ی ما کم و بیش با ماشین جوجه کشی موضوع کتاب حرفه و فن کلاس اول راهنمای آشنایی داریم، دستگاهی که اجزای تشکیل دهنده ی آن عبارتند از جعبه ی مقوایی بعنوان محفظه دستگاه، یک لامپ معمولی بعنوان منبع تامین حرارت، ظرف آب به عنوان منبع تامین رطوبت و دریچه هایی بر روی بدنه ی مقوایی به عنوان مجراهایی برای تهویه و تنظیم دما و خروج گرمای اضافی، در این ماشین جوجه کشی ساده چرخش بصورت دستی صورت میگیرد، لازم به ذکر است که اساس کار پیشرفته ترین ماشینهای کوچک و بزرگ جوجه کشی و اتاقکهای جوجه کشی در کارخانه های بزرگ جوجه کشی بر همین چند اصل ساده استوار است، شما نیز قادر خواهید بود با لحاظ کردن این اصول و بهره گیری از قطعات عرضه شده در فروشگاه سایت به شکل صحیح نسبت به طراحی و ساخت انواع ماشین های جوجه کشی ساده، نیمه اتومات و فول اتومات اقدام کنید.

مراحل طراحی و ساخت دستگاه جوجه کشی

  • ساخت محفظه مناسب
  • طراحی و نصب سیستم تامین حرارت و کنترل دما
  • طراحی و نصب سیستم تامین و کنترل رطوبت
  • طراحی و نصب سیستم چرخش
  • طراحی و نصب مکانیزم تهویه

ساخت محفظه

یک محفظه ماشین جوجه کشی را میتوان بسته یه طرح و نیاز از ابتدایی ترین مواد مثل یک جعبه ی مقوایی ساده یا با استفاده از ورقه هایی با عایق بندی خاص جهت جلوگیری از تبادل ناخواسته حرارت ساخت، باید توجه داشت یک محفظه ی ایده آل دستگاه جوجه کشی باید ضمن داشتن وزن کم از استحکام بالایی متناسب با ظرفیت دستگاه نیز برخوردار باشد و ضمن درزگیری محل اتصال عناصر مختلف بدنه نسبت به رطوبت نیز مقاوم باشد وعایق خوبی برای جلوگیری از تبادل حرارت داخل و خارج دستگاه باشد، برای درب دستگاه نیز میتوان از یک چهارچوب مقاوم با شیشه یا طلق دوجداره برای رویت بهتر داخل دستگاه و جلوگیری از تشکیل قطرات بر روی آن استفاده کرد. نکته ی مهم اینکه در یک محفظه ی خوب باید به اندازه ی کافی جا برای تمامی اجزای یک ماشین جوجه کشی مثل مکانیزم چرخش و راکها، ظرف آب، فن و سایر اجزا لحاظ شود پس در محاسبات حتمآ این نکات را در نظر بگیرید.

دستگاه جوجه کشی خانگی
دستگاه جوجه کشی 12 تایی حرفه ای

طراحی مکانیزم تامین و کنترل حرارت در ماشین جوجه کشی

برای تامین حرارت مورد نیاز ماشین جوجه کشی میتوان از انواع لامپ، المنت یا هیتر مناسب استفاده کرد، تامین حرارت باید به نحوی باشد که از وارد شدن شوک حرارتی به تخم ها و جنین جلوگیری کند ضمن اینکه در کمترین زمان ممکن و قبل از افت دما از حد مجاز و تعیین شده دما را به حد مطلوب و تعیین شده توسط کاربر برساند همچنین بعد از عمل کردن ترموستات و قطع منبع حرارتی در زمان رسیدن دما به حد مجاز از اعمال دمای اضافی به محفظه جلوگیری کند.

اجزای سیستم تامین و کنترل دما در جوجه کشی

الف – منبع حرارتی که میتوان از لامپ، المنت ساده یا المنت با فین مخصوص یا هیتر استفاده کرد

ب – ترموستات که امروزه در انواع مختلف ترموستات آنالوگ و ترموستات دیجیتال در مدلهای متنوع و کارایی مختلف عرضه شده و وظیفه ی آن کنترل دما در محدوده ی مجاز تعیین شده توسط کاربر میباشد

ج – دیمر برای حذف توان اضافی منبع حرارتی و کنترل حرارت تولیدی

د – دماسنج دقیق برای مشاهده ی مقادیر دما و تنظیم بر حسب نیاز


فیلم آموزشی ساخت دستگاه جوجه کشی


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناسان فروش کارخانه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!